CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Musics...


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Tuesday, 21 April 2009

Masa Untuk Bersantai...

Pizza Hut Tercanggih


" Sistem pangkalan data automatik mengatur
kehidupan manusia - Selamat Datang Ke Dunia
IT ". Rakaman percakapan telefon pesanan. Pizza
tahun 2020.

Operator : Terima kasih anda telah menghubungi
Pizza Hot, boleh saya bantu…
Pelanggan : Hello, saya nak pesan pizza.
Operator : Saya perlukan nombor MyKad Encik
untuk memproses permohonan
seterusnya.
Pelanggan : Sekejap. Nombornya, 790615-08-5331
Operator : Encik Rahmat, berumur 41 tahun,
tinggal di Jalan Hang Tuah, No. 16
Seksyen 18/34D, Shah Alam. Nombor telefon
rumah ; 03-77726378,
Nombor pejabat ; 03-51912870 sambungan 999
dan nombor telefon
bimbit Encik ; 016-6666222, Encik menelefon dari
mana?
Pelanggan : Dari rumah, eh dari mana kamu tahu
semua nombor telefon saya?
Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke
pangkalan data pusat.
Pelanggan : Saya nak pesan Pizza Seafood -
pakej famili.
Operator : Itu bukan idea yang bagus Encik.
Pelanggan : Kenapa pula?
Operator : Daripada rekod perubatan, Encik
memiliki tekanan darah tinggi dan
kolestrol yang berlebihan dari paras normal.
Pelanggan : Jadi apa yang awak sarankan?
Operator : Mungkin Encik boleh pesan Pizza
Hokkien, Mee Pizza rendah lemak.
Pelanggan : Macam mana kalau saya tak suka
pilihan tu?
Operator : Minggu lalu Encik baru pinjam buku
yang berjudul Popular Hokkien
Dishes daripada Perpustakaan Negara di Jalan
Tun Razak.
Pelanggan : Ikut sahajalah. Berapa harga pakej
famili yang saya pesan tadi?
Operator : Tapi pakej famili kami takkan cukup
untuk anak Encik yang berjumlah
tujuh orang, jumlah keseluruhannya RM80.00.
Pelanggan : Tak apa, cukup tu. Saya akan bayar
dengan kad Visa saya.
Operator : Oh, saya rasa Encik patut bayar tunai
sebab had kad Visa Encik sudah
tamat dan ada tunggakan bil di Maybank
sebanyak RM4050.00 sejak
bulan Ogos lalu, itu belum termasuk caj denda
untuk tunggakan
bayaran bulan rumah Encik.
Pelanggan : Oh? Oklah, saya ke ATM untuk
keluarkan duit sebelum penghantar
pizza sampai.
Operator : Oh, rasanya pilihan itupun tidak
mungkin sebab rekod akaun Encik
dalam kesemua bank iaitu Maybank, BCB,
Ambank dan Public Bank
menunjukkan baki kurang dari RM1.00.
Pelanggan : Sudahlah! Hantar sajalah pizza tu,
saya bayar tunai di sini. Berapa
lama pizza akan di hantar?
Operator : Sekitar 45 minit Encik, tapi kalo Encik
rasa terlalu lama dan tak suka
menunggu, Encik boleh ambil sendiri dengan
motor kapcai Encik.
Pelanggan : APA???
Operator : Menurut catatan kami, Encik memiliki
motor kapcai tahun 2015
dengan nombor pendaftaran BWW 2114 betulkan
Encik?
Pelanggan : Melampau betul! Siapa bagi
kebenaran buka rekod orang lain sesuka
hati ni? @#$%*
Operator : Hati-hati dengan apa yang Encik
ucapkan. Takkan Encik sudah lupa
tarikh 15 Mei 2010 Encik pernah kena tahan lokap
sebulan sebab
bercakap kasar dan cuba menyerang polis di
Plaza Alam Sentral,
Shah Alam.
Pelanggan : ( Terdiam… )
Operator : Ada nak tambah yang lain encik?
Pelanggan : Tak ada, tapi kalau pesan pakej famili
ada percuma dua botol
coca-cola kan?
Operator : Betul Encik, tapi menurut catatan kami
Encik menghidapi DIABETES,
jadi kami tidak mahu mengambil sebarang risiko.
Pelanggan : KURANG AJAR! BATALKAN SAJA
SEMUA!
Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan
Encik, untuk sebarang komen,
kritikan dan pandangan, Encik boleh mengisi
borang di talian laman
web kami, nama pengguna dan kata laluannya
tercetak pada di
bahagian bawah kotak pizza yang Encik pesan.
Terima kasih kerana
telah menghubungi Pizza Hot…….

0 comments: